ØstrigMere østrigsk bliver det næsten ikke: Et eksprestog trukket af et af de talrige Taurus-lokomotiver på en stenbro med bjerge i baggrunden. Billedet er taget lidt vest for stationen i Landeck-Zams.
Østrig er imidlertid også på ICE-nettet, og de østrigske forbundsbaner har købt et par ICE-tog af Deutsche Bahn til ICE-løbene til og fra Tyskland. Her passerer ét af disse togsæt gennem stationen i Flirsch.
Der kører dog også en del knap så moderne grænseoverskridende tog, som her hvor et regionaltog til München holder klar i Innsbruck.
 
Der er også ikke-elektrificerede strækninger med grænsetrafik, som her hvor to dieselmotorvogne af litra 5047 er under indkørsel fra Sopron i Ungarn til den østrigske grænsestation i Loipersbach-Schattendorf.Blandede regionaltog forekommer også, som her hvor en ungarnsk 1047'er leverer trækkraft til en stamme østrigske dobbeltdækkervogne i Amstetten.

Østrig har en masse grænseoverskridende godstrafik. Her er et godstog netop ankommet fra Tyskland til grænsestationen i Kufstein.

Et andet godstog fra Tyskland, her i Linz, bliver trukket af en østrigsk 1116'er, men med en nedkoblet tysk maskine bag lokomotivet.

Taurus-lokomotiverne ses i hele landet foran alle typer af tog. Her er det en 1116'er med et lille lokalt godstog med tømmer der er fotograferet mellem Leermoos og Bichlbach.
Også en 1116'er med godstog, her i Wien-Hütteldorf.Et eksprestog med to 1116-maskiner dundrer gennem stationen i Stams.Selvom Taurus-lokomotiverne er talrige, er der dog også andre el-lokomotiver i Østrig. Tre 1044-lokomotiver hviler her ud i Landeck-Zams mellem opgaverne.

En 1044'er passerer her gennem stationen i Ybbs med et regionaltog.De lidt ældre maskiner af litra 1042/1142 ses også rundt omkring, selvom de er på vej ud. En 1142'er holder her klar med et persontog på Wien Westbahnhof.

Når man kommer ud i krogene af Østrig, er mange ting stadig som i de gode gamle dage, som her hvor stationsbestyreren i Traiskirchen er ved at sænke vejbommene, inden lokaltoget kommer.
Et lokaltog bestående af et 5147-motorvognstog forlader her Traiskirchen på vej mod den Ungarnske grænse.


Stationsbestyreren i Landeck-Zams ser til mens et godstog med en af de så talrige 1116'ere ruller ind på stationen.

Alle billeder er mærket med copyright-mærke. Eftertryk/kopiering er ikke tilladt, men hvis man ønsker at anvende et eller flere af mine billeder, er man meget velkommen til at sende mig en mail. Det gøres fra forsiden, hvor der findes et link i det grønne felt nederst på siden.Menuen til venstre giver mulighed for at springe mellem de enkelte fotosider, eller at returnere til forsiden.
 

© 2010 www.christianbruun.dk