BelgienBelgien er centrum for trafikken med Thalys-togene, der betjener både Paris, Köln og Amsterdam, foruden naturligvis Bruxelles. Her er et Thalystog på vej mod Köln på den meget futuristiske banegård Liège-Guillemins tegnet af  Santiago Calatrava.


De gamle AM62-togsæt står til gengæld i nogen kontrast til de rene linjer på Liège-Guillemins banegården. Her er det et lokaltog til Maastricht, der er klar til afgang.

AM66 er en lidt nyere version. Her afgår et togsæt, mens et andet er klar til afgang fra Bruxelles-Midi.


Der findes dog også nyere togsæt. AM96-togsættene minder meget om vore IC3 med deres opbygning som 3-vognstog og deres gumminæser. Togsættene er dog elektriske, og anvendes i lokal- og regionaltrafik.AM80-togsættene er oprindeligt bygget som to-vognstog, men fik tidligt i 90'erne tilføjet en midtervogn. De anvendes ligeledes i lokal- og regionaltrafik.

Der anvendes også en del lokomotivtrukne tog i nærtrafikken. Her er en 21'er under indkørsel til Bruxelles-Midi med en stamme ældre lokalvogne, parallelt med et nyere dobbeltdækkertog.
En del 27'ere er blevet udstyret med centralkobling istedet for normale koblinger for at blive brugt i fast nærtrafik med dobbeltdækkerstammer. 2755 er her klar til afgang fra Liège-Guillemins med et af disse tog.Belgien har en del international trafik med konventionelle vogne. Her ankommer en 20'er til Bruxelles-Midi med et tog med Schweiziske vogne.

De belgiske statsbaner har også mere moderne el-lokomotiver. Type 28 er dog kun lejet fra Alpha Trains og anvendes hovedsageligt til internationale tog. Her er 2840 ankommet til Bruxelles-midi med en stamme østrigske vogne.Internationale tog kan også være fremmede lokomotiver og egne vogne. Her gør en luxembourgsk type 3000 med 3 belgiske vogne på vej fra Luxembourg til Bruxelles ophold på Liège-Guillemins.Alle billeder er mærket med copyright-mærke. Eftertryk/kopiering er ikke tilladt, men hvis man ønsker at anvende et eller flere af mine billeder, er man meget velkommen til at sende mig en mail. Det gøres fra forsiden, hvor der findes et link i det grønne felt nederst på siden.Menuen til venstre giver mulighed for at springe mellem de enkelte fotosider, eller at returnere til forsiden.
 

© 2011 www.christianbruun.dk