FinlandSelvom Finland er et EU-land, er der endnu ikke andre operatører end de finske statsbaner, VR. Her er et persontog trukket af et Sr1-lokomotiv ankommet til Helsinki.

VR har ændret designfarver fra rødt til grønt, og mange tog kører med blandede farver. Samtidigt har VR altid brugt dobbeltdækkervogne og normale vogne i samme tog, så et persontog kan godt se lidt broget ud.Mest komfortable er de blå vogne der er levereret i stort antal fra 1961 til 1985, men disse er ved at blive erstattet af nyere vogntyper. Her afgår to Sr1-lokomotiver med en stamme blå vogne fra Helsinki.
De store afstande i Finland har betydet at nattog var meget udbredte indtil for få år siden. Der køres stadig en del, og i nogle kan man medtage sin bil. Her er et nattog klar til afgang fra Helsinki med en bilvogn bagest.Der er noget international trafik til/fra Rusland. Her ankommer nattoget fra Moskva til Helsinki bag en Sr1'er.


I forbindelse med jul og nytår køres en lang række ekstratog mellem Rusland og Finland. Her passerer et ekstratog fra Moskva stationen i Tikkurila.

Her passerer endnu et russisk ekstratog fra Moskva stationen i Puistola.De lokomotivtrukne tog har fået konkurrence fra nye togsæt under navnet "Allegro", der er indsat i et effektivt system mellem Helsinki og Skt. Petersborg. Et Allegro-togsæt passerer her igennem stationen i kerava.Allegro-togene er Pendolino-togsæt af samme familie som Sm3-togene som VR har haft i en årrække. Et Sm3-sæt på vej fra depotet i Ilmala til Helsinki ses her ved Pasila.
Dobbeltdækkertogene giver en god kapacitet, og er meget udbredte. Et tog i blandede farver står her klar til afgang bag en Sr2 i Helsinki.
.

En anden Sr2 bremser ned i Tikkurila for at optage passagerer på en kold vinterdag.Sm4-togsættene anvendes i både lokal og regional trafik. Her gør et tog til Riihimäki ophold i Kerava.


Der er kun ganske små forskelle på de ældste lokaltogssæt litra Sm1 og Sm2. Her ses et af hvert sammenkoblet. Sm1-togene kan kendes på sikkerne på siden, mens Sm2 har glatte sider.
Sm1 og Sm2 blev oprindeligt leveret i rød med gule fronter. Et Sm2-sæt i de originale farver gør her ophold i Oulonkylä.


Med leverancen af Sm5 fra Stadler, kom der blå og grønne farver på lokaltogene i Helsinki i stedet.

.
Her ses alle tre farvesætninger samtidigt i Helsinki.


.Alle billeder er mærket med copyright-mærke. Eftertryk/kopiering er ikke tilladt, men hvis man ønsker at anvende et eller flere af mine billeder, er man meget velkommen til at sende mig en mail. Det gøres fra forsiden, hvor der findes et link i det grønne felt nederst på siden.Menuen til venstre giver mulighed for at springe mellem de enkelte fotosider, eller at returnere til forsiden.
 

© 2012 www.christianbruun.dk