GrækenlandEt Intercitytog på vej fra Athen til Thessaloniki gør ophold, mens lokaltoget fra Thessaloniki til Edessa ruller ind på stationen i Platy for at optage en enkelt rejsende.

Et af dagens tog til Florina bestående af et 621-togsæt ankommer her til stationen i Veroia.Samme tog udveksler rejsende i Veroia, inden turen fortsætter mod Florina.
Til brug på de elektrificerede strækninger har de græske statsbaner anskaffet 20 Siemens Desiro-togsæt. Et af disse ruller her ind på banegården i Thessaloniki.


Også til eksprestogene på de elektrificerede strækninger har man valgt et Siemens-produkt med de 32 Eurosprinter-lokomotiver OSE fik leveret fra 1997-2005. Antallet overstiger imidlertid behovet og flere er hensat. Her ankommer 120 017 til Platy med et IC-tog til Thessaloniki.


På de ikke-elektrificerede strækninger er det derimod lokomotiver fra Adtranz, der trækker de hurtige tog.Her ses en 220'er i nærheden af Gallikos på vej med et tog fra Drama til Thessaloniki.

Rangerlokomotiver blev også købt i Tyskland, blot tilbage i 60'erne, hvor Krupp leverede 30 lokomotiver af samme model som de tyske V60 til de græske statsbaner. Her er det A 116, der står klar til næste opgave ved banegården i Thessaloniki.

De ældre stræknings-diesellokomotiver er derimod af amerikansk oprindelse. Her det A 451 og A 452, der blev leveret fra Montreal Locomotive Works i 1974, der er inde og vende på banegården i Thessaloniki på vej fra depotet til godsbanegården.220 014 ankommer til Thessaloniki med et tog fra Alexandroupoli. Adtranz-lokomotiverne af type DE2000 er i øvrigt en ret moderne maskine med to mindre dieselmotorer, der ind- og udkobles efter behov under kørslen.

En af søstermaskinerne, 220 018 ankommer her til Drama med et tog til Alexandroupoli.Der er højt til himlen i Grækenland, hvor et tog til Thessaloniki her er på vej gennem det åbne landskab ved Gallikos.

Alle billeder er mærket med copyright-mærke. Eftertryk/kopiering er ikke tilladt, men hvis man ønsker at anvende et eller flere af mine billeder, er man meget velkommen til at sende mig en mail. Det gøres fra forsiden, hvor der findes et link i det grønne felt nederst på siden.Menuen til venstre giver mulighed for at springe mellem de enkelte fotosider, eller at returnere til forsiden.
 

© 2019 www.christianbruun.dk