HollandHolland er nok mest kendt for sine diger og sine mange kanaler og sluser. Her et meget klassisk motiv med et Plan V-togsæt der passerer Sluise de Haandrik på sin vej mod Zwolle.
En anden kendt hollandsk konstruktion er Plan Y-togsættene. Her ses to togsæt som Sprinter-tog i Apeldoorn.


En knap så elegant konstruktion er dobbeltdækkertogene af litra DD-AR, hvor motorenheden hviler på 3 to-akslede boggier. Et togsæt står her klar til afgang fra Zwolle.
Lige så særegent, men måske nok noget mere harmonisk er de talrige ICM-togsæt, der findes i både tre- og firevognsudgaver. Et Intercitytog gør her ophold i Zwolle på vej mod Den Haag.
ICM-togene kan være ganske lange. Her ses et 11-vogns tog mellem Apeldoorn og Amersfoort.


Tendensen i Europa med at togmateriel bliver af standardtyper udviklet af leverandørerne ses også i Holland. Et helt nyt Siemens-togsæt af litra 2600 ses her i Zwolle.
Der findes også private operatører i Holland. Her ses et af Valleilijn's tog til Ede-Wageningen forlade Barneveld-Noord.


Der køres ikke mange lokomotivtrukne persontog i Holland, men IC-tog til/fra Tyskland er en undtagelse. Her ankommer en 1700-maskine til Apeldoorn med et tog fra Tyskland i silende regnvejr.
En anden 1700-maskine, også med et tysk IC-tog på krogen ses her mellem Amersfoort og Apeldoorn.


Alle billeder er mærket med copyright-mærke. Eftertryk/kopiering er ikke tilladt, men hvis man ønsker at anvende et eller flere af mine billeder, er man meget velkommen til at sende mig en mail. Det gøres fra forsiden, hvor der findes et link i det grønne felt nederst på siden.Menuen til venstre giver mulighed for at springe mellem de enkelte fotosider, eller at returnere til forsiden.
 

© 2014 www.christianbruun.dk