LetlandDe lettiske baner præges i høj grad af en intensiv godstrafik, og størstedelen af de mange godstog trækkes af dobbelt- lokomotiver, som her hvor  2M62UP nr. 0112, der er moderniseret med nye Kolomna-motorer, ses syd for Jersika med et langt godstog.


2M62-lokomotiverne ses overalt med godstog. Her forlader 2M62U nr. 0097 Jelgava med et godstog mens en ChME3 er travlt optaget med rangering.

Også de karakteristiske 2TE10-lokomo- tiver ses mange steder i Letland. Her forlader 2TE10M nr. 3356 Daugavpils med et langt godstog, mens en søster- maskine er ved at være klar med det næste godstog fra den travle station.
 


En anden 2TE10M, nr. 3425 ankommer til Daugavpils.Mange tog er rene bloktog, som tank- vognstoget her, der passerer gennem Inčukalns bag 2TE10M nr. 3422. 


Rangerlokomotiverne er også af betragtelig størrelse. Her er det ChME3 nr. 4640 der rangerer i Jelgava.


Kun ganske få strækninger omkring Riga er elektrificerede, og kun lokaltog køres med elektrisk trækkraft. Her er 2M62U nr. 0090 kommet ind under kontakt- ledningerne i nærheden af Aizkraukle.
De elektriske lokaltog er af litra ER2, og er bygget lokalt i Riga. Her gør et togsæt ophold på stationen i Riga.


I de senere år er en række ER2-togsæt blevet moderniseret med nye fronter.På de ikke-elektrificerede strækninger køres lokaltogene af DR1-togsæt, mens de store tog køres med TEP70-lokomo- tiver. Her ses DR1A 185.3 med lokaltog, og TEP70 nr. 0234 med nattog fra Moskva i Riga.Der er et stykke vej fra designet på DR1-togsættene til de moderniserede ER2-togsæt, som her ses side om side i Riga.

 
DR1A nr. 290 ses her på dobbeltsporet lidt øst for Inčukalns.DR1A nr. 1763 ruller ind på stationen i Daugavpils, der er endestation for dette tog fra Riga.


DR1A nr. 267 ruller over floden Dubna lige uden for stationen i Līvāni.


 
Et af dagens utallige godstog med en 2M62'er forlader Jelgava i retning mod Tukums og den nedadgående aftensol.

Alle billeder er mærket med copyright-mærke. Eftertryk/kopiering er ikke tilladt, men hvis man ønsker at anvende et eller flere af mine billeder, er man meget velkommen til at sende mig en mail. Det gøres fra forsiden, hvor der findes et link i det grønne felt nederst på siden.Menuen til venstre giver mulighed for at springe mellem de enkelte fotosider, eller at returnere til forsiden.
 

© 2010 www.christianbruun.dk