Velkommen


Velkommen til denne side, hvor du forhåbentligt vil finde nogle spændende jernbane-artikler og nogle gode fotos.

Jeg har altid interesseret mig for jernbaner, og har som konsekvens heraf fotograferet jernbanemotiver i ind- og udland i over 40 år. Jeg har også skrevet en række artikler til flere tidsskrifter, først og fremmest "Nyt fra Nordisk Jernbane-Klub" / "Nordisk Jernbanenyt", og Dansk Jernbane-Klubs blad "Jernbanen".

På et tidspunkt fik jeg en henvendelse om en artikel jeg for nogle år siden har lagt ud på en hjemmeside, og fik så den tanke, at det kunne være en god idé at gøre mine artikler tilgængelige på internettet. -Derfor denne side. Der er dog også blevet plads til en masse fotos, og der kommer stadig nye til. Under logoet foroven på siden, kan man komme videre til enten artiklerne eller mine fotosider, samt til nogle links, jeg mener er rigtigt gode og fortjener noget udbredelse. Desuden kan man ved at klikke på opdateringer, følge med i hvad der måtte være blevet lagt af nye ting på disse sider.

Til de trykte artikler har jeg ofte benyttet mig af andre fotografers billeder, ligesom jeg har haft et fortrinligt samarbejde med det norske jernbanemuseum om lån af billeder til artikler. Her på internettet har jeg imidlertid valgt kun at anvende mine egne billeder, for at undgå problemer med ophavsretten. I det grønne felt til højre for artiklerne står der hvor de oprindeligt er publiceret, og man kan så i det pågældende blad finde originalartiklen, hvis man vil have glæden af de lånte illustrationer. -Biblioteket kan garanteret hjælpe med at finde materialerne.

Bemærk også at artiklerne er som de var da de oprindeligt blev publiceret. Oplysningerne i artiklerne og eventuelle oversigter er derfor ikke ajourført, men kan betragtes som et "tidsbillede". I det grønne felt til højre står der hvornår en artikel oprindeligt er udgivet, og dermed ca. hvornår oplysningerne er opdateret til.
Det samme gælder for fotosiderne. Her kan man i bunden af siden se hvilket årstal siden er lavet, og oplysningerne der måtte stå, er som de var på dét tidspunkt.

Jeg har tilladt mig at mærke mine billeder med copyrigt-mærke og mit navn, så ingen er i tvivl om hvem ophavsretten tilhører ! -Eftertryk af såvel artikler som billeder er ikke tilladt uden min tilladelse, men man er selvfølgelig velkommen til at citere fra eller linke til siderne her. Skulle man have lyst til at bruge et af mine billeder eller en af artiklerne, er man meget velkommen til at sende mig en mail. -Hvis formålet er ikke-kommercielt siger jeg sjældent nej, så tøv ikke med at spørge. Du kan sende mig en mail ved at klikke på det grønne felt i bunden af siden her.

Og så er der vist ikke andet at sige end god fornøjelse. Jeg håber at du må få en god tur rundt på siderne her !
Tag plads- Der er straks afgang ! -Her er det hos museumsbanen Öchslebahn i Ochsenhausen i Sydtyskland

Send mig en e-mail